Z činnosti sdružení

PŘIKRMOVÁNÍ ZVĚŘE 

  Přikrmování zvěře v zimním období je tradiční činností myslivců a nejinak je tomu i v našem sdružení. Krmiva předkládáme v zásypech a jeslích, které v průběhu zimy pravidelně navštěvujeme alespoň jedenkrát týdně. Srstnaté zvěři předkládáme nejčastěji jadrné krmivo (obiloviny, slunečnice), v případě sněhové pokrývky objemné krmivo (seno, vojtěška, letnina), pokud nemrzne tak i krmivo dužnaté (řepa, mrkev, kapusta). Pro pernatou zvěr je v zásypech připravena zadní pšenice a plevelná zrna. Současně s krmivy je zvěři předkládána také nezbytná sůl a medikamenty zabraňující nejrůznějším chorobám. 

V době kdy už přikrmování není nutné a kdy zvěř přestává krmiva z krmných zařízení brát je prováděno čistění zásypů a jeslí, nespotřebovaná krmiva jsou zlikvidována a okolí včetně zařízení samotných je dezinfikováno.   

 

P1340422small            P1300821small 

 
 

BROKOVÉ STŘELBY BYŠICE 2011 

 Dne 13.8.2011 se v Byšicích pořádal závod ve střelbě z brokovnice a to v disciplině Lovecké kolo (2x) a střelba na baterii. Přes počáteční nepřízeň počasí se 13 zúčastněných členů prostřílelo do slunného odpoledne.

 P1330166a    P1330178a    P1330188a

 

P1330130a    P1330141a    P1330150a

 Pořadí po skončení závodu:

1. HAVLÍČEK JAN

2. KLUKA ČESTMÍR

3. JANDA VÁCLAV

 Za zmínku jistě stojí bezchybná střelba Čendy Kluky na Mysliveckém kole, kdy zasáhl plný počet holubů. Protože jsou tyto závody pro nízký stav drobné zvěře prakticky jedinou možností, jak si ověřit své střelecké dovednosti,  nešlo jistě o střelby poslední....  

 

UMĚLÉ NORY

 Dne 6.3.2011 se uskutečnila brigáda na Novém Dvoře, kde se usazovaly dvě nové umělé nory. Přestože byla brigáda zveřejněna na Výroční schůzi pouhý den před tím, sešlo se úctyhodných 10 členů! Předpověd na mrazivou neděli se nepotvrdila a tak šla práce hezky od ruky.

Nory jsou zbudované převážně ze silnostěnných dřevěných trubek o průměru 200 mm, kotel je pak složený ze dvou silnějších 300 mm trubek a z cihel. Veškerá napojení jsou obložena dlaždicemi nebo cihlami, aby se zabránilo možnému prohrabání a spoje i kotle jsou zakryty folií proti možnému průsaku vody.                                                                                                                        

 Nezbytné přípravy      Příprava kotle      Kotel je hotov

  Nezbytné přípravy                    Práce na kotli                           Už jen zakrýt...

 Kotle jsou v hloubce cca 1 m. Po dlouhé diskuzi jsou nory vybudovány pouze s jedním vsukem, kotel je ale vždy rozdělen na dvě průchozí části. Vsuky obou nor zbývá osadit keři, aby došlo k jejich zakrytí.

 

 Usazování poslední části      Zahazování kotle       A je to....

 Usazení poslední části               Zahazování kotle                      A je to....

 Za 4 hodiny byly obě nory usazeny a zaházeny. Bohužel, na výsledek budeme čekat trochu déle.

Galerie

 

 




Založeno na Joomla!. Designed by: joomla themes dedicated hosting Valid XHTML and CSS.